Patro Eisden Parallax
Paarse rook: Patro jeugdcomplex van start!
info 12 mei 2023 11:59
Paarse rook: Patro jeugdcomplex van start! photo

De werken aan het jeugdcomplex van Patro Eisden Maasmechelen starten op 7 augustus! Na meer dan 20 jaar wordt zo begin 2024 de verhuis vanuit de Tuinwijk naar het gemeentelijk sportpark volledig afgerond.

Een nieuwe stap in de uitbouw van Patro dient zich aan. Na 3 jaar van voorbereiding, financieringen en procedures voor vergunningen gaat na het bouwverlof de schop in de grond. “Dit is een belangrijke stap in de verdere professionalisering van Patro als een voetbalclub”, zegt Olivier Boyen CEO van Patro Eisden Maasmechelen. “Na de promotie naar 1B, de opstart van Patro Ladies en de lancering van elite voetbal voor jeugdspelers is een nieuw ‘clubhuis’ op de site een volgende mijlpaal in de ontwikkeling van de club”, gaat hij verder.

“Als gemeentebestuur zijn we uiterst tevreden dat dit dossier na 20 jaar afgerond kan worden. Het feit dat we een professionele voetbalclub, met de nodige aandacht voor lokale jeugdwerking, in onze gemeente hebben, geeft een bovenregionale uitstraling. Hier willen wij als bestuur onze schouders onder zetten”, geeft burgemeester Raf Terwingen mee. ‘Ook het feit dat er naast elite jeugdvoetbal nog steeds gewestelijk jeugdvoetbal wordt georganiseerd, versterkt het gemeenschapsgevoel dat rond Patro hangt”.

“Het project zal bestaan uit zeven kleedkamers, bergingen, toiletten en een bureau op het gelijkvloers. Op de verdieping bevindt zich een ruime kantine. In de rug hiervan wordt een indoor soccerhal gebouwd”, geeft Joris Deckers bestuurder van ontwerpbureau Depot mee.

Soccerhal

De soccerhal moet de jeugdwerking van Patro Eisden extra kansen bieden. Er is immers een tekort aan soccerhallen in de regio. “De Masita Arena in Genk is de dichtstbijzijnde indoor voetbalhal met kunstgras. Met de nieuwe soccerhal in Maasmechelen zal Patro Eisden binnenkort een grote troef in handen hebben om nieuwe jeugdspelers aan te trekken”, aldus Olivier Boyen.

Algemene aannemer Concept Building uit Dilsen-Stokkem zal de bouw van het project voor zijn rekening nemen. “Na een intense samenwerking van bijna 3 jaar mogen we zeggen dat we geslaagd zijn in ons opzet.  Wat lange tijd een moeilijke bevalling was of zelfs geen bevalling, hebben we nu tot een succesvol verhaal kunnen brengen”, aldus Kurt Vaessen van Concept Building.

Dit succes is voor een groot gedeelte te danken aan de werking van het bouwteam. Zowel de gemeente, Patro Eisden, het ontwerpbureau als de algemene aannemer zijn op regelmatige basis blijven samenkomen om het project zowel financieel als functioneel in goede banen te leiden.

“De werkzaamheden starten 7 augustus 2023, in het voorjaar van 2024 volgt dan de officiële inhuldiging van het jeugdcomplex” geeft Kurt Vaessen, bestuurder van Concept Building mee.

Financiering project

De totale investering van het bouwproject bedraagt net geen €2.000.000. In nauwe samenwerking tussen het bouwteam, Patro en de gemeente werd ook het financieringstraject van het nieuwe complex gemanaged. Naast een investeringssubsidie en een doorgeeflening van de gemeente Maasmechelen kregen we van Sport Vlaanderen een subsidie toegekend van €360.749 voor de bovenregionale soccerhal, geeft Deckers mee.

“Er bleef dan nog een bedrag open staan. Door een eigen inbreng van The Common Group, eigenaar van Patro Eisden, en een lange termijnpartnership met Concept Building wordt dit gat dicht gereden.

We danken Concept Building uitdrukkelijk om in dit belangrijk project voor Patro te geloven en de lokale verankering te versterken. Het feit dat zij op deze manier opkomen voor de lokale voetballende jeugd is een sterk staaltje maatschappelijk engagement”, besluit Olivier Boyen.

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60