Patro Eisden Parallax
2-1 verlies in Winkel Sport
info 29 apr. 2023 22:42
2-1 verlies in Winkel Sport photo

Patro speelde vanavond zijn 35ste wedstrijd van de competitie in het verre Sint-Eloois. Nooit een makkelijke verplaatsing. Elisha Sam Bruce nam zijn plaats in de spits weer in, Yacine Bentayeb zat terug op de bank.

De eerste helft was er eentje met veel middenveldspel. Beide ploegen hielden elkaar ietwat in evenwicht, maar het was Patro dat de beste kansen kreeg en domineerde. Na één minuut al moest Kudimbana een goede vrije trap van Kevin Kis uit zijn doel zweven. Niet veel later was er opnieuw een goed aangesneden vrije trap van Kis, maar niemand kon er zijn hoofd tegenzetten. Nadien was het Winkel dat een goede kans kreeg. Tass kopte een voorzet vanop de flank maar net over. Een kleine minuut erna kreeg Elisha Sam Bruce een goede kopkans, maar de bal ging naast. Zo gingen we rusten bij een 0-0 stand.

We zagen hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Patro zorgde voor dreiging, maar voorlopig zonder succes. Na een klein uur volgde er geharrewar voor doel, het was onze kapitein Wouter Corstjens die het snelst reageerde en de 0-1 tegen de netten trapte. De wedstrijd ging verder op zijn elan toen uit het niets de 1-1 viel. Met nog een kwartier te spelen zette onze coach zijn troepen nog eens op scherp om door te duwen tot het einde. Onze jongens hadden het begrepen en bleven aanvallen. Iets later ging het licht uit bij een speler van Winkel, toen hij besloot Mehdi Bounou langs achter te torpederen. Een duidelijke rode kaart, maar tot ieders verbazing trok de scheidsrechter slechts geel.  Een signaal voor onze jongens om nog net iets harder op het gaspedaal te gaan staan. Yacine Bentayeb kreeg de mooiste kans, maar zijn bal stuitte op de paal. In minuut 85 counterde Winkel tegen, Henk Dijkhuizen kreeg de bal niet goed weggewerkt en zo viel in de kluts de 2-1. Patro probeerde nog wel met enkele schietkansen voor o.a. Elvis Mehanovic, maar scoren lukte niet meer. Zo eindigt deze wedstrijd in een 2-1 nederlaag. Bedankt aan alle meegereisde supporters, tot volgende week!

Opstelling Patro: Jordi Belin, Henk Dijkhuizen, Jordan Renson, Wouter Corstjens (85’ Elvis Mehanovic), Kevin Kis, Yassin Gueroui, Simon Bammens, Leslie Bamona, Roman Ferber (66’ Yacine Bentayeb), Mehdi Bounou en Elisha Sam Bruce.

De fotoreeks van de wedstrijd staat hier onder de rubriek media .

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60