Patro Eisden Parallax
Zege in Lier: 0-2
info 26 mrt. 2023 18:36
Zege in Lier: 0-2 photo

Op zondagnamiddag speelde Patro Eisden de dertigste speeldag op het veld van Lierse. Tegenstander was Antwerp Young Reds. 

Patro begon zoals steeds met veel aanvallende intenties aan de wedstrijd. Dit vertaalde zich echter niet onmiddellijk in uitgespeelde doelkansen. Patro had het overwicht, maar door het zware, drassige veld was goed voetbal bijna onmogelijk. In minuut 30 kwam Antwerp opzetten, de aanvaller dribbelde de 16 meter binnen en werd onderuit gehaald: strafschop voor Antwerp, Jordi Belin haalde de bal uit de hoek. Zo bleef het 0-0.

Net voor rust kon Patro het evenwicht dan toch omzetten in een doelpunt. Goede voorzet van Bamona, afgewerkt door Jordan Renson: 0-1. Hierna volgde meteen het rustsignaal.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Patro had het overwicht, Antwerp probeerde tegen te prikken. Op de zompige grasmat werd het moeilijker en moeilijker om goed voetbal te spelen, met vele glijdpartijen als gevolg. Aanvallend liepen Bamona en Bounou de longen uit hun lijf, zonder dat er echt uitgespeelde kansen uit voortkwamen. 

De ingevallen Sam Valcke bracht nog wat meer strijd in de wedstrijd. Na een fout op hem zette Kevin Kis zich achter de bal. Op zijn typische manier schilderde hij de bal in doel. 0-2 en wedstrijd gespeeld. Antwerp kwam nog één keer opzetten met een bal tegen de lat, maar verder dan dat kwam het niet. 

Een zwaarbevochten 0-2 zege. Volgende week trekken we op zaterdagavond 1 april naar Jong KAA Gent. 

De wedstrijdfoto's staan hier online onder de rubriek media.

Ploegopstelling Patro: Belin, Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Kis, Pietermaat, Bammens, Bounou (80' Valcke), Ferber (65' Verburgh), Bamona en Sam Bruce.

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60