Patro Eisden Parallax
Open brief van Stijn Stijnen
club 16 apr. 2019 00:06
Open brief van Stijn Stijnen photo

Beste Supporters,

Circa een jaar geleden begonnen we aan ons avontuur bij Patro. Weinigen die begrepen dat ik mij ging storten in een club die al lang dood en begraven was. Oh ja ... we hoorden zelfs hoongelach... De vraag om Patro uit het slop te halen kwam van Tony Dullers. Een persoon die vandaag zeer gevoelig ligt bij de supporters. Een combinatie van zelf fouten gemaakt te hebben en slecht omringd geweest te zijn zal hier zeker op zijn plaats zijn. Ik kan echter niet oordelen, laat staan veroordelen over wat er is gebeurd voor mijn periode en dat ga ik ook dus niet doen. Echter vergeet ik nooit de mensen die mij kansen hebben gegeven en feit blijft dat ik niet bij Patro zou zijn geweest moest Tony mij niet hebben voorgedragen. Ik hou mij eraan hem hiervoor te bedanken.


We begonnen eraan met veel overtuiging en passie! Op geen enkel moment heb ik enige twijfel gehad dat we niet zouden slagen. Onze grootste bekommernis was de club redden op extra-sportief vlak. Via mijn goede vriend Dimitri Willems ben ik in contact gekomen met Salar. Het was niet moeilijk om Salar te overtuigen om Patro over te nemen... een combinatie van passie voor het voetbal en intelligentie langs Salar zijn kant deden hem snel inzien welk potentieel onze club heeft ! Ik kon echter nooit dromen dat hij zoveel energie zou steken in de club als dat hij en zijn familie doen. De definitie van “werkpaard” mag gerust veranderen in “Salar Azimi”. Bovenal is Salar een prachtig en eerlijk man. Het is voor mij persoonlijk een absoluut voorrecht om hem als vriend te hebben in mijn leven.


Dat we zijn engagement naar Patro Eisden hebben kunnen belonen met een kampioenschap is met geen woorden te beschrijven !!! Een prestatie die enorm veel energie heeft gekost. Een prestatie die we samen hebben afgedwongen. In de eerste plaats mijn spelersgroep ! Wat een helden... ook zij werden uitgelachen voor hun keuze voor Patro Eisden. Ik ben enorm trots en fier op wat zij hebben gepresteerd. Als trainers kunnen wij hen klaarstomen en opdrachten geven maar het zijn de spelers die het moeten doen. 24 speeldagen op rij ... dan ben je een echte KAMPIOEN !!


Onze supporters ....ik zie ons nog zitten in de bus naar Seraing vorig jaar... sommige hoopvol, sommige met veel vragen.... sommige overtuigd van het einde...
ik denk te mogen stellen dat we altijd open en eerlijk gecommuniceerd hebben naar uiteindelijk de belangrijkste groep van een voetbalclub. Supporters, bedankt voor jullie steun.. bedankt om er altijd te staan ... wat deed het deugd om die volle tribunes te zien zaterdag !! Dat is het potentieel van Patro. Supporters, wij hebben vorig jaar afgesproken dat we gingen “Vechten en Winnen” !!! We hebben samen op korte tijd veel doorstaan ... maar we hebben met veel passie en grinta GEVOCHTEN EN GEWONNEN !!!! Een verdiende beloning voor jullie loyaliteit aan onze prachtige club Patro Eisden !
Samen maken we er in Hoogstraten en vooral in onze laatste thuismatch op 5 mei een groot feest van ...

Wij zijn Patro ...
Forza Patro

Stijn Stijnen.

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 21 48
2 R.F.C. Liège 20 43
3 RAAL La Louvière 20 42
4 Olympic Charleroi 20 40
5 Jong KAA Gent 20 38
6 K.S.K. Heist 20 36