Patro Eisden Parallax
Een klinkende 4-0 overwinning tegen Charleroi U23
info 4 mrt. 2023 22:17
Een klinkende 4-0 overwinning tegen Charleroi U23 photo

Vanavond stond speeldag 27 op het programma. In een thuiswedstrijd tegen Charleroi U23 gingen onze jongens opzoek naar een nieuwe driepunter in de weg naar promotie.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Patro. In minuut 2, na een fout op Bounou, zette Kevin Kis zich achter de bal. Een goed getrapte vrije trap werd niet meer aangeraakt en verdween met een mooie krul voorbij de keeper, 1-0. Onze jongens hadden de wedstrijd in handen en konden verder drukken naar voren. In minuut 18 was Mehdi Bounou attent op een hoge bal van Kevin Kis. Hij legde de bal koelbloedig in het hoekje, 2-0. Ook daarna gingen onze jongens verder met nog een goede kans voor Elvis Mehanovic met een trap in de verse hoek. We gaan dan ook rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

In het begin van de tweede helft was er vooral een gebikkel in het middenveld. Charleroi trachtte te voetballen, maar onze jongens bleven geconcentreerd. Er volgde zelfs een reeks aan uitgespeelde kansen. Elvis Mehanovic, Henk Dijkhuizen, Roman Ferber en Leslie Bamona konden de voorsprong niet verder uitdiepen. Daarvoor was het wachten tot minuut 72 toen de pas ingevallen Sam Valcke de bal op een presenteerblaadje kreeg en de 3-0 binnen tikte. De eindstand werd vastgelegd door Leslie ‘Speedy’ Bamona, hij knalde de bal in de verste hoek, 4-0. Opnieuw 3 belangrijke punten in de weg naar promotie.

De wedstrijdfoto's staan onder de rubriek Media.

Opstelling:

Jordi Belin - Kevin Kis - Wouter Corstjens (C) - Henk Dijkhuizen - Roman Ferber (84’ Niels Verburgh) - Mehdi Bounou (86’ Keano Vanrafelghem) - Elvis Mehanovic (72’ Sam Valcke) - Jordan Renson - Yassin Gueroui - Tom Pietermaat - Simon Bammens - Leslie Bamona  

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 28 65
2 R.F.C. Liège 27 60
3 Francs Borains 27 51
4 RAAL La Louvière 28 51
5 Olympic Charleroi 28 51
6 R. Knokke FC 28 47