Patro Eisden Parallax
Een billijk gelijkspel 1-1 tegen Club Luik
info 11 feb. 2023 22:34
Een billijk gelijkspel 1-1 tegen Club Luik photo

Een spannende MaasDerby tussen nummer 1 en 2 uit de competitie stond op vanavond op het programma. Een goedgevuld Gemeentelijk Sportpark Stadion was het decor van een spannende wedstrijd in de strijd om de titel.

In het openingskwartier was het voor beide ploegen nog wat aftasten en zoeken. In het middenveld werd er geknokt voor elke bal. In minuut 27 was het plots toch raak voor onze jongens. Kevin Kis trapte vanaf 40 meter een scherp aangesneden vrije trap richting doel. De bal botste net voor de keeper en verdween zo in het dak van doel, 1-0. Verder waren er geen grote kansen te benoemen en konden we met een voorsprong de kleedkamers in trekken.

In de tweede helft kwamen ruimtes voor ploegen. Luik ging nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. Onze jongens hielden de rangen goed gesloten. In minuut 73 wordt Henk Dijkhuizen foutief afgestopt. De speler van Luik nam de bal mee en trapte van ver richting doel. De bal verdween overhoeks in doel, 1-1 met nog een kwartier om de klok. Onze jongens moesten rug terug rechten en kozen opnieuw voor de aanval. Met kansen voor Roman Ferber, Simon Bammens en Yacine Bentayeb lukte het niet om opnieuw op voorsprong te geraken. In de slot minuut kreeg Club Luik nog een vrije trap die op de lat uit elkaar spatten. De eindstand was dan ook een 1-1 gelijkspel, waar beide ploegen vrede mee kunnen nemen. Op naar volgende week, dan trekken we naar Rupel Boom.

De wedstrijdfotoreeks staat hier onder de  rubriek media

Opstelling:

Jordi Belin - Kevin Kis - Wouter Corstjens - Henk Dijkhuizen - Roman Ferber - Elvis Mehanovic (55’ Niels Verburgh) - Jordan Renson - Yassin Gueroui (62’ Simon Bammens) - Tom Pietermaat - Yacine Bentayeb - Leslie Bamona.

 

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 28 65
2 R.F.C. Liège 27 60
3 Francs Borains 27 51
4 RAAL La Louvière 28 51
5 Olympic Charleroi 28 51
6 R. Knokke FC 28 47