Patro Eisden Parallax
Verdiende 1-2 zege aan de zee!
info 22 jan. 2023 19:36
Verdiende 1-2 zege aan de zee! photo

Op een ijskoude zondagnamiddag trokken we naar het verre FC Knokke voor de 21ste speeldag van de competitie. Onze ploeg bleef hetzelfde t.o.v. de match tegen La Louvière, enkel Tom Pietermaat nam zijn plaats op het middenveld weer in ten koste van Niels Verburgh.

Patro startte zoals steeds met aanvallende intenties. Het eerste schot(je) van de wedstrijd kwam op naam van Sam Valcke. Iets later kwam Bounou goed naar binnen, viseerde de korte hoek, maar daar lag ook de doelman van Knokke Na een half uur spelen werd Bounou foutief afgestopt. Kevin Kis zette zich achter de bal, maar schilderde de bal op de lat. In de herneming kon Henk Dijkhuizen net niet scoren. Verder vielen er geen kansen meer te noteren in de eerste helft. 

Ook de tweede helft werd aangevat met goed aanvalsspel. Knokke speelde op de buitenspelval, wat het niet altijd makkelijk maakte voor onze aanvallers. Iets na het uur was het dan toch raak. Elvis Mehanovic werd richting doel gestuurd, trapte tegen de bal, maar werd in de beweging gegrepen door de doelman van Knokke: penalty voor Patro, zei scheidsrechter Van de Velde. Kevin Kis faalde net zoals vorige week niet: 0-1.

Een 10-tal minuten later kwam Knokke uit het niks langszij. Een vrije trap week licht af en verdween in doel: 1-1. Onze jongens toonden strijdvaardigheid, wat resulteerde in een nieuw doelpunt. Na wat geharrewar voor doel was het Sam Valcke die de bal over de lijn kon werken: 1-2. Een welverdiende voorsprong. 

Dit was ook meteen de eindstand van een ijskoude namiddag voetbal. Bedankt aan de aanwezige supporters voor de steun! 

De wedstrijdfoto's staan hier online onder de rubriek media.

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60