Patro Eisden Parallax
2-1 winst tegen tegen RAAL La Louvière
club 14 jan. 2023 23:00
2-1 winst tegen tegen RAAL La Louvière photo

In het duel tussen de nummer 1 en nummer 3 in de competitie konden beide ploegen een uitstekende zaak doen, mits winst. De regenachtige omstandigheden op een zaterdagavond stond garant voor een echte topper in eigen huis.

Onze jongens starten stevig en gingen onmiddelijk opzoek naar het openingsdoelpunt. In minuut 5 was het al raak, Jordan Renson kon de bal over de lijn tijdens een warrige fase. De reactie van La Louvière zowel binnen als buiten het stadion volgde weldra, want in minuut 10 kon de 1-1 worden opgetekend. Tijdens de eerste speelhelft was het vooral knokken op het middelveld. We gaan dan ook rusten met een 1-1 tussenstand.

Deze topper zou in de tweede helft beslist worden, waardoor beide ploegen gedreven de kleedkamers uitkwamen. Patro was het meest dreigend, met heel wat flankaanvallen. In minuut 52 werd een doelpunt van Mehanovic afgekeurd na buitenspel. Ook tijdens enkele stilstaande fase konden onze jongens het hoofd er niet goed genoeg tegen zetten. Beide ploegen werden zenuwachtiger met enkele stevige duels als gevolg. In de slotminuten werd Leslie Bamona werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied, penalty voor Patro. Kevin Kis zette zich achter de bal en haalt de 3 punten binnen.

Onze jongens trokken aan het langste eind in de spannende topper van de 20ste speeldag.

Volgende week trekken we naar de zee, voor een wedstrijd tegen Knokke.

Opstelling Patro: Jordi Belin, Kevin Kis, Wouter Corstjens, Henk Dijkhuizen, Mehdi Bounou (88' Nick Van Diest), Elvis Mehanovic, Jordan Renson, Sam Valcke, Niels Verburgh, Yassin Geuroui, Leslie Bamona.

De wedstrijdfotoreeks staat hier onder de rubriek media online.

 

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 21 48
2 R.F.C. Liège 20 43
3 RAAL La Louvière 20 42
4 Olympic Charleroi 20 40
5 Jong KAA Gent 20 38
6 K.S.K. Heist 20 36