Patro Eisden Parallax
Spijtig verlies in Luik
info 30 okt. 2022 18:03
Spijtig verlies in Luik photo

Na de winst van vorige week tegen Antwerpen U23, wachtte deze week de altijd moeilijke uitwedstrijd in Luik. De nummer 1 nam het op tegen nummer 3 in het klassement. 

De eerste helft begon vrij stevig, met al na 2 minuten een hoofdblessure bij Yassin Gueroui. Hij kon niet verder en moest vervangen worden door Niels Verburgh. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, met heel veel strijd, met en zonder bal. Patro probeerde naar voren te trekken, maar botste op een stevig spelend Luik. Kevin Kis kreeg reeds een gele kaart voor tackle waar hij toch vooral de bal speelde. In minuut 43 werd hij vrij streng naar binnen gestuurd met een tweede gele kaart. Patro moest met z’n tienen verder in de tweede helft met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft startte Patro direct met heel wat aanvallend intenties. Leslie Bamona kon zich met een mooie dribbel verder tot in het strafschopgebied, om dan tegen de grond gewerkt te worden. Roman Ferber ging achter de bal staan, maar hij besloot te onbesuisd over het doel. Niet veel later was het dan toch raak, toen Elisha Sam Bruce de bal kon binnen tikken, 0-1 na 50 minuten spelen. Zowel Leslie Bamona als Elisha Sam Bruce kregen nog 2 goede kansen, maar werden afgestopt Debaty. Niet veel later maakte Luik er 1-1 van. 

De wedstrijd werd feller en feller, zowel op als naast het veld. Stijn en Steven Stijnen werden beide met een rode kaart naar binnen gestuurd door de scheidsrechter die de wedstrijd helemaal niet meer in handen had. In de slotminuten kwam Luik nog één keer voor doel en hieruit viel de 2-1. Dit was ook meteen de eindstand.

Volgende week staat er de belangrijke derby tegen Thes Sport op het programma. Supporters op post!

Opstelling Patro: Jordi Belin, Henk Dijkhuizen, Jordan Renson, Wouter Corstjens, Kevin Kis, Tom Pietermaat, Yassin Gueroui (8' Niels Verburgh), Roman Ferber (78' Sam Valcke), Elisha Sam Bruce, Mehdi Bounou (46' Senne Vandergeeten, 91' Livio Milts) en Leslie Bamona.

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 29 68
2 R.F.C. Liège 29 63
3 Francs Borains 29 55
4 RAAL La Louvière 29 51
5 K.S.K. Heist 29 51
6 Olympic Charleroi 28 50