Patro Eisden Parallax
Onze jongens trekken met 10 man een felbevochten bekerwedstrijd naar zich toe!
info 21 aug. 2022 19:07
Onze jongens trekken met 10 man een felbevochten bekerwedstrijd naar zich toe! photo

Na de 1-7 winst tegen Berchem Sport in de vorige ronde van de Croky Cup, wachtte nu een thuiswedstrijd tegen FC Ganshoren. Een zonnige zondagnamiddag was het decor voor een spannende wedstrijd.

Vanaf de aftrap nam Patro de wedstrijd in handen, met controle in het middenveld en aanvallende prikken. Dit resulteert in het openingsdoelpunt in minuut 11 door Elisha Sam Bruce nadat de bleef hangen na een corner. In minuut 34 kon Elisha Sam Bruce opnieuw aanleggen, hij trapte z'n tweede van de namiddag binnen. Verder in de eerste helft kon FC Ganshoren in minuut 43 de aansluitingstreffer binnentikken na een corner. De tussenstand was dan ook 2-1 op het einde van de eerste helft.

In het begin van de tweede helft was er evenwicht tussen beide teams. Tot in minuut 54 Wouter Corstjens zijn tweede geel kreeg, na een trekfout. Patro Eisden moest nog meer dan een halfuur de voorsprong verdedigen met 10 man. FC Ganshoren trok de tweede helft naar zich toe en trok vooruit. Patro kon nog moeilijk te bal bijhouden en vond moeilijk controle over de wedstrijd. In minuut 86 kon de invaller van FC Ganshoren de 2-2 tegen de netten trappen. Dit was ook de eindstand van de reguliere speeltijd.

In de verleningen nam Patro terug de overhand in de wedstrijd, met meer controle en gedrevenheid. In minuut 103 volgde er na een hoekschop een handsbal, de scheidsrechter wees naar de stip. Elisha Sam Bruce zette de penalty om, 3-2, dit was ook z’n derde van de namiddag. De resterende tijd in de verleningen deed Patro er alles aan om de voorsprong vast te houden. Arne Cuypers viel nog in en had de 4-2 aan de voet, maar hij trapte net naast de paal. 

De eindstand was dan ook een terechte 3-2 na een felbevochten zege. Komende woensdag om 20 uur wacht OHL U23 in de eerste thuiswedstrijd van de competitie.

Opstelling:

Jordi Belin - Kevin Kis - Wouter Corstjens (C) - Henk Dijkhuizen - Roman Ferber (108' Arne Cuypers) - Medhi Bounou (57’ Senne Vandergeeten) - Jordan Renson - Elisha Sam Bruce (doelpunt in 11', 34' en 102')- Niels Verburgh - Tom Pietermaat - Leslie Bamona (63' Sam Valcke)

Kaarten:

Gele kaart: Wouter Corstjens (32’ en 55’, rood) - Roman Ferber (68’) - Elisha Sam Bruce (71’)

De fotoreeks staat hier online onder de rubriek Media.

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60