Patro Eisden Parallax
Een moeilijke openingswedstrijd eindigt in een 2-1 verlies.
info 17 aug. 2022 22:24
Een moeilijke openingswedstrijd eindigt in een 2-1 verlies. photo

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in RAAL La Louvière. Een stevige confrontatie tegen een titelkandidaat. Na de goede en stevige voorbereiding willen onze jongens verder bouwen op de goede resultaten van de afgelopen weken.

In de tweede minuut van de wedstrijd was Patro meteen gevaarlijk via een hoekschop die bleef hangen voor doel. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Patro probeerde met aanvallende impulsen het compact blok van La Louvière te ontwrichten. Toch was het La Louvière die de eerste 30 minuten de wedstrijd naar hun toe trokken, maar echt gevaarlijk konden ze niet zijn. Het was wachten tot er in minuut 40 een individuele actie werd opgezet, die foutief werd afgestopt aan de rand van de zestien. Het vervolg was een vrije trap die rechtstreeks werd binnen getrapt in de kruising. Onze jongens trokken met een 1-0 achterstand de kleedkamers in.

In de tweede helft gingen onze jongens volop opzoek naar de gelijkmaker. Met enkele vrije trappen, corners en verre inworpen zorgden ze wel voor doelgevaar, zonder echte grote kansen. Toch was het telkens opletten voor de gevaarlijke tegenaanvallen, die werden gestuit door Jordi Belin. In minuut 59 volgde er opnieuw een vrije trap voor La Louvière, deze werd vanuit een scherpe hoek verlengd en vervolgens verdween de bal in doel aan de tweede paal, 2-0. Patro bleef aandringen. in minuut 85 kon Tom Pietermaat (onduidelijk te zien) de bal in doel werken, 2-1. In de laatste minuten gingen we verder op ons elan en zochten we steeds nadrukkelijker naar de gelijkmaker. Helaas lukte het niet om een tweede doelpunt te scoren, de eindstand is dan ook 2-1. 

Komende zondag spelen we om 16u thuis tegen Ganshoren in de Croky Cup. Supporters op post! 

Opstelling:

Jordi Belin - Kevin Kis - Wouter Corstjens (C) - Henk Dijkhuizen (20’ gele kaart) - Roman Ferber - Jordan Renson - Elisha Sam Bruce - Yassin Gueroui - Arne Cuypers (61’ Sam Valcke) - Tom Pietermaat - Leslie Bamona

De wedstrijdfoto's staan hier online onder de rubriek Media.

 

 

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60