Patro Eisden Parallax
3-2 verlies in Lierse ondanks aanvallend voetbal
info 6 aug. 2022 23:19
3-2 verlies in Lierse ondanks aanvallend voetbal photo

Op een zonnige zaterdagavond waren we te gast voor de galamatch van Lierse. Een goede test voor onze jongens in de laatste fase van de voorbereiding.

Patro startte met een sterk blok en heel wat aanvullende impulsen. Tijdens de hele eerste helft was er heel veel activiteit op de helft van Lierse. Onze verdediging stond goed en De Pallieters konden niet echt gevaarlijk zijn. Het overwicht en de aanvullende intenties van onze jongens resulteerde in een 8-tal kansen, maar een doelpunt maken lukte ons nog niet in de eerste helft. Na een interessante eerste 45 minuten was de tussenstand dan ook 0-0.

De tweede helft was nog maar net begonnen, tot er in minuut 47 een actie volgde van Lierse langs de rechterflank. Het eerste schot werd nog geblokt, maar het tweede schot werd van de lijn gekeerd door Henk Dijkhuizen met een handsbal. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip én trok een rode kaart voor onze rechtsback. Lierse zette de penalty om, 1-0 en nog kleine 40 minuten te gaan met een man minder. Onze spelers lieten de koppen niet hangen en gingen verder. In minuut 52 kon Leslie Bamona doorbreken. Hij legde goed af naar de vrijstaande Ferber, die goed afwerkte, 1-1. Ondanks een man minder volgden er nog enkele goede stilstaande fases.

Verder in de tweede helft, in minuut 72, mispakte onze verdediging zich op een hoge bal. De speler van Lierse kon zo de 2-1 op het bord zetten. Tien minuten later werd een lage voorzet aan de tweede paal binnen getikt, 3-1. Enkele minuten erna ging Leslie Bamona nogmaals op wandel en kon hij via een individuele actie de 3-2 eindstand op het bord zetten. 

Opstelling:

Jordi Belin - Kevin Kis - Wouter Corstjens (C) - Henk Dijkhuizen (47’ rode kaart) - Roman Ferber (52’ doelpunt) - Jordan Renson - Elisha Sam Bruce - Yassin Gueroui - Arne Cuypers (49’ Nathaniel Amoah) - Tom Pietermaat - Leslie Bamona (84’ doelpunt)

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 29 68
2 R.F.C. Liège 29 63
3 Francs Borains 29 55
4 RAAL La Louvière 29 51
5 K.S.K. Heist 29 51
6 Olympic Charleroi 28 50