Patro Eisden Parallax
Patro Eisden lanceert 'Football For Everyone'
info 13 mei 2022 12:53
Patro Eisden lanceert 'Football For Everyone' photo

Patro-supporters, spelers en vrienden.

Het was geweldig om de steun te zien op zaterdag 30 april met meer dan 500 fans die naar Tienen reisden. Helaas was de uitslag van de wedstrijd op deze zaterdag niet wat we hadden gehoopt, maar grotendeels had het team daar geen controle over. We applaudisseren voor de spelers en de coaches voor wat ze dit seizoen ondanks veel moeilijkheden hebben bereikt. In één woord: heroïsch.

Er liggen grote dingen aan de horizon. Het eerste team heeft zonder twijfel bewezen dat ze klaar zijn voor 1B, en als stewards van Patro zijn we al aan het werk om ervoor te zorgen dat we volgend seizoen voor promotie spelen. Wat betreft de jeugdopleiding is een nieuw complex in ontwikkeling met een soccer arena en een kantine met uitzicht over de trainingsvelden van Patro. De bouw start later dit jaar met als doel om tegen het einde van het seizoen 2022/23 te openen.

Academy-update: voetbal voor iedereen

We zijn verheugd om vandaag het 'Football for Everyone-project' aan te kondigen. Eisden, Maasmechelen en het grotere gebied van Vlaanderen zijn levendige, multiculturele en inclusieve plaatsen en dat was een grote aantrekkingskracht voor ons. We willen dit unieke aspect van het gebied vieren door zoveel mogelijk mensen uit de gemeenschap bij Patro te betrekken.

Daarom starten we volgend seizoen met onze jeugd op regionaal niveau. We zijn van mening dat dit meer jeugdleden naar Patro zal brengen, toekomstige spelers en fans voor de club zal ontwikkelen en een sociale uitlaatklep in de gemeenschap zal bieden om uiteindelijk meer mensen aan onze club te binden.

Om te koppelen met de regionale teams, zullen we ook beginnen met het proces om teams op Elite-niveau te ontwikkelen. Dit is een vereiste om in 1B te strijden, en omdat 1B ons doel op korte termijn is, gaan we nu beginnen met het voorbereidend werk om teams samen te stellen die Elite spelen in '23-24'.

Met deze nieuwe veranderingen zal Patro niet meer op Provinciaal niveau spelen. We weten dat dit een teleurstelling zal zijn voor sommigen die op dat niveau voor ons hebben gespeeld, daarom verwelkomen we alle spelers, bestaande of nieuwe, GRATIS. De enige kosten om volgend seizoen voor Patro te spelen, zijn de kosten van het kledijpakket.

Ons doel is om Patro naar het hoogste niveau van het Belgische voetbal te brengen en dit seizoen hebben we bewezen dat we klaar zijn voor 1B. We weten dat deze structuur: First Team, Elite en Regional, de juiste is voor de toekomst van de club en de gemeenschap.

Nogmaals bedankt voor je steun tijdens dit seizoen.

Forza Patro!

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 28 65
2 R.F.C. Liège 27 60
3 Francs Borains 27 51
4 RAAL La Louvière 28 51
5 Olympic Charleroi 28 51
6 R. Knokke FC 28 47