Patro Eisden Parallax
De Coach Kaart Na: een hulde aan de hele ploeg!
info 1 mei 2022 13:09
De Coach Kaart Na: een hulde aan de hele ploeg! photo

Patro Eisden verloor gisteren met 1-0 op het veld van Tienen en ziet haar knap seizoen eindigen. We kaarten na met de coach.

“Ik voel heel veel verdriet voor mijn spelers. Zo kortbij zijn en het zo hard verdienen is een nog hardere noot om te kraken. Onze eerste 15 min was het zoeken naar ons niveau. Op het moment dat we daar naar toe gingen werden we onbegrijpelijk onthoofd door de rode kaart van Freddy. Als je in zo een wedstrijd met deze belangen een speler na 20 min van het veld zet met 2 gele kaarten, waarvan je eigenlijk niet weet waarom ze getrokken worden, dan heb je helaas niet de metier om dit soort wedstrijden te leiden als scheidsrechter. Dat is geen kritiek maar een vaststelling. We worden hier letterlijk genekt.”

“Bij de 1-0 stonden we met 9 omdat Yassin naar de kant moest. Regel is als de bal door de tegenstander achteruit wordt gelegd mag de speler terug opkomen. Yassin mocht pas het veld op na een derde bal achteruit. Daardoor kwam hij net te laat om zijn positie en viel het doelpunt. Dat zijn geen futiliteiten meer maar beslissende momenten. De rode kaart van Bounou is even onbegrijpelijk. Zeker als je na de wedstrijd hoort dat de ref tegen de speler zegt dat hij niet weet waarom hij rood gegeven heeft.”

“Het mocht niet zijn gisteren. 70 min met 10, cruciale fases in de wedstrijd tegen… toch hebben mijn spelers er alles aan gedaan. Ik wil hun oprecht bedanken. Ze mogen heel fier zijn op wat ze gepresteerd hebben dit jaar. Ze waren het waard om het truitje van Patro Eisden te dragen. Want dat weegt zwaarder als vele andere truitjes in onze reeks. Ook onze supporters wil ik bedanken. Hoe fier kan je zijn als je ons uitvak gisteren zag. Patro Eisden staat helemaal terug op de kaart. Na een paar dagen zullen we nog meer beseffen wat we dit jaar hebben neergezet.”

“We gaan nu het nieuwe seizoen voorbereiden. We kunnen dat op een stabiele manier doen. Onze ambitie volgend jaar is dan ook anders als dit jaar met het behoud veilig te stellen. We gaan volgend jaar voor promotie. Dat is een doelstelling die we moeten durven uitspreken. En daar gaan we (in zoverre dat eigenlijk kan) nog harder voor werken als het voorbije seizoen.”

“Hulde aan mijn spelers en Forza Patro!”

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60