Patro Eisden Parallax
De Coach Kaart Na: volgende week spelen we de grote finale!
info 17 apr. 2022 14:17
De Coach Kaart Na: volgende week spelen we de grote finale! photo

De topper van gisteren eindigde in een 1-1 gelijkspel. We kaarten na met de coach.

“We spelen een heel volwassen wedstrijd tegen een goeie ploeg. Over heel de wedstrijd geven we 1 kans weg en creëren we negen 100% kansen. We hadden daar zowel de 2-0 als later de 2-1 moeten maken.”

“De frustraties over het optreden van de scheidsrechters waren heel groot. Ik heb na de wedstrijd iedereen weg gehouden van het trio. Ik wou eerst de beelden goed zien vooraleer een oordeel te kunnen vellen. Ik moet zeggen dat het maar best is dat je die beelden al niet ziet tijdens de wedstrijd. Los van alle kleine foutjes haal ik 3 cruciale fases eruit die resultaatbepalend zijn door verkeerde beslissingen.

1: voorafgaand onze penalty tegen wordt Bounou aan de middellijn gewoon getorpedeerd, de ref laat doorspelen en in de volgende fase krijgen we een strafschop tegen.

2: Bounou wordt in de 16 meter neergebuffeld in de rug. Hij krijgt geel voor een zogezegde schwalbe.

3: Leslie die alleen kan doorgaan op de doelman wordt door de hand van de tegenstander neergetrokken. De lijnrechter staat daar op 10 meter van. Onwaarschijnlijk.”

“Een arbitraal trio mag nooit zo resultaatbepalend zijn als die van gisteren. En ik zeg trio ter verdediging van de ref. Ik begrijp goed dat refs niet alles kunnen zien. Dan moeten ze geholpen worden door hun assistenten. Helaas waren die enkel met randzaken bezig.”

“Mijn ploeg verdiende de zege. Maar we moeten ook zeggen dat we gisteren gewoon onze kansen hadden moeten afmaken. Zowel in de eerste helft als tweede helft. Zowel bij de 1-0 als na de 1-1. Het blijft allemaal bij elkaar in het klassement. Het is duidelijk dat de finale nu zaterdag gespeeld wordt voor ons in een regelrechte kraker tegen FC Luik. Mooier scenario voor de neutrale supporter kan niet. Luik zal meer dan waarschijnlijk 3 punten verliezen voor de groene tafel en staat daardoor maar 1 punt voor ons. Een mentaal vervelende zaak voor hun als je weet dat ze eigenlijk na gisteren geplaatst moeten zijn. Aan ons om daarvan te profiteren en Luik te kloppen.”

“Het stadion zal nog eens ouderwets vol zitten. We kijken er naar uit. Forza Patro!”

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60