Patro Eisden Parallax
De Coach Kaart Na: we houden Visé ver van ons met dit resultaat!
info 21 mrt. 2022 11:41
De Coach Kaart Na: we houden Visé ver van ons met dit resultaat! photo

Patro keerde terug van het veld van play-off-concurrent Visé met een punt. We kaarten na met de coach.

"We gingen naar Visé met de wetenschap dat het een ploeg is die de play-offs wil spelen, met een 12 op 12 een stevige thuisreputatie had, waaronder een klinkende zege tegen FC Luik en mits winst tegen ons weer volop zou meedoen voor de top 4. Een resultaat halen was dus voor ons zeer belangrijk. Ik zag een Visé dat zich aanpaste aan ons, wat steeds een compliment is voor mijn team. Ik zag ook een tegenstander die heel veel drieste tackles op mijn flankaanvallers nodig had om ons af te stoppen. In de eerste helft hadden we via Davy en Alex kansen om te scoren. We speelden de eerste helft op een heel correcte en mature manier."

"In de tweede helft gingen de aanslagen op Bounou en Leslie gewoon verder. Ik vond dat de scheidsrechter goed heeft opgetreden hiertegen met voldoende gele kaarten en uiteindelijk ook een rode kaart voor Visé. Toen we 20’ voor het einde met 11 tegen 10 kwamen hebben we te nerveus gereageerd. Dat deel van de wedstrijd hebben we offensief niet goed gedaan. In positie blijven en geduldig zijn is dan vaak de sleutel voor dat ene moment. In die periode wilden we het individueel forceren en dat is niet de juiste manier. Onze organisatie zorgt er voor dat we zelf in een uitwedstrijd met twee spitsen kunnen spelen. Alex en Davy hebben een correcte wedstrijd gespeeld. Bounou en Leslie worden steeds bont en blauw getrapt. En dat is ook een compliment en teken van respect voor hun. De tegenstanders zijn duidelijk bang van die twee. Het nadeel daarvan is wel dat voetballende kansen steeds worden afgebroken. Het voordeel is uiteraard de vele stilstaande fases die we in de plaats krijgen. Daar moeten we het ons makkelijker gaan maken. Dat weten we."

"We houden met dit resultaat Visé ver van ons en dat was de doelstelling van dit weekend. We zitten nu vol in een eindfase voor kwalificatie voor de top 4. Daarin zal maturiteit het gaan halen van naïviteit en arrogantie. Nog 6 speeldagen verder werken richting top 4. Match per match met heel veel intelligentie blijven aanpakken. Dat aspect komt erbij op het moment dat je voor je klassering en dus ook de prijzen aan het spelen bent. We mogen ons toch eens in de wangen knijpen om te beseffen dat we echt aan het meedoen zijn hiervoor. Een enorme verdienste van mijn spelers."

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 21 48
2 R.F.C. Liège 20 43
3 RAAL La Louvière 20 42
4 Olympic Charleroi 20 40
5 Jong KAA Gent 20 38
6 K.S.K. Heist 20 36