Patro Eisden Parallax
Officiële verklaring: Thes Sport - Patro Eisden
info 1 mrt. 2022 07:36
Officiële verklaring: Thes Sport - Patro Eisden photo

Patro Eisden werd gisteren op de hoogte gebracht van de klacht van Thes Sport met betrekking tot de zaak Davy Brouwers. Waar gaat het over?

Na de wedstrijd Thes Sport-Patro Eisden van afgelopen vrijdag werd ploegafgevaardigde David Vaesen binnen geroepen bij de scheidsrechter. Daar werd hem meegedeeld dat Davy Brouwers niet zichtbaar was op het wedstrijdblad. 

Ploegafgevaardigde Vaesen sprak zijn verwondering uit. Hij bevestigde dat de naam Davy Brouwers zeker is ingevuld en verwees onmiddelijk naar de identiteitskaarten die voorafgaand neergelegd moeten worden bij de scheidsrechter. Dit is verplicht zodat de scheidsrechter de 18 namen op het blad kan en moet controleren. Scheidsrechter Clerckx ging daarop kijken in zijn kleedkamer en kwam even later terug met de bevestiging dat de identiteitskaart van Davy Brouwers effectief bij hem op de tafel lag.

Hij bevestigde daarmee ook dat het voor hem dus in orde was en er verder geen gevolg kon komen. 

De reden waarom de naam niet in het computersysteem stond is tasten in het duister voor de club. Is er een technische fout gebeurd in het systeem E-kickoff? Is er iets anders gebeurd? 

Patro Eisden staat 100% achter haar ploegafgevaardigde David Vaesen en gelooft ook zijn verhaal. Er was voor Patro Eisden geen enkele reden om een speelgerechtigde speler, wiens identiteitskaart vooraf bij de scheidsrechter werd neergelegd, niet in het systeem te plaatsen. 

Patro Eisden betreurt ook de onsportieve houding van Thes Sport. Uiteraard zal Patro Eisden zich niet neerleggen bij deze non-klacht en haar rechten verdedigen. Patro Eisden beroept haar op het oordeel van scheidsrechter Clerkcx die bevestigd heeft dat Patro Eisden vrijdagavond in regel was. Patro Eisden roept Thes Sport op om zich neer te leggen bij de sportieve gebeurtenis van afgelopen vrijdag.

Fair play wordt vaak in de mond genomen, geen mooier moment om deze stelling te respecteren. 

Forza Patro

#forzapatro
#vechtenenwinnen
#patroeisden

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 37 83
2 R.F.C. Liège 37 83
3 Francs Borains 37 74
4 RAAL La Louvière 37 70
5 Jong KAA Gent 37 64
6 Olympic Charleroi 37 60