Patro Eisden Parallax
De Coach Kaart Na: als je hem niet kan winnen, mag je hem ook niet verliezen
info 20 feb. 2022 11:11
De Coach Kaart Na: als je hem niet kan winnen, mag je hem ook niet verliezen photo

Patro Eisden - K.SK Heist eindigde gisteren in een puntendeling. We kaarten na met de coach. 

"Patro tegen Heist is vaak een tactisch steekspel. De organisatie van beide ploegen stond op punt. De barre weersomstandigheden met vooral de wind die alle richtingen uitging, maakte voetbal quasi onmogelijk. Het was zaak om in dit weer geen fouten te maken en geduldig te blijven zoeken naar een opening. Heist posteerde een dubbele muur voor hun 16-meter. Pogingen om erdoor te breken werden foutief afgestopt en brachten ons weer veel stilstaande fases op." 

"En dat is ook het enige wat ik mijn spelers verwijt. We moeten daar veel meer uit halen. Een gesloten wedstrijd zoals die van gisteren kan je breken en naar je hand zetten met zo een fase. Daarmee zouden ze zichzelf ook extra beloond hebben voor de mentaliteit die ze steeds weer opbrengen. Rond de zone van de waarheid hadden we ook meer op doel moeten trappen. Zeker met deze weersomstandigheden waarin combinaties bijna niet mogelijk zijn, moet je het voordeel van de wind gebruiken." 

"Een regel die in het voetbal belangrijk is: “als je hem niet kan winnen, mag je hem ook niet verliezen". Deze regel hebben we gerespecteerd door hard te werken en quasi niets weg te geven. Een verdienste van mijn spelers."

"Nu ligt de focus op Thes Sport. Een ploeg die in een slechte periode zit. Ik maak me echter geen enkele illusie dat we vrijdag hetzelfde Thes zullen bestrijden als dat van de vorige weken. De borst moet zoals steeds nat gemaakt worden! Forza Patro!" 

Forza Patro

#forzapatro
#vechtenenwinnen
#patroeisden

Deel dit artikel
Team M Pnt
1 Patro Eisden 21 48
2 R.F.C. Liège 20 43
3 RAAL La Louvière 20 42
4 Olympic Charleroi 20 40
5 Jong KAA Gent 20 38
6 K.S.K. Heist 20 36